El Festival Jazz Terrassa presenta els primers artistes de l’edició 2012

Jazz Terrassa treballa amb il.lusió de cara al festival que se celebrarà del 8 al 25 de març a Terrassa i Sant Cugat. Del cartell de la 31ena edició està ja confirmada la participació d’alguns artistes destacats del circuit internacional: Teodross Avery , Jason Moran, Ambrose Akinmusire, René Marie i Dan Tepfer seran alguns dels punts forts d’una programació que ben aviat veurà la llum

La música en directe i el jazz en particular sonaran amb força el març vinent gràcies a l’esforç de tots els agents implicats que enguany, més que mai, treballem per tal de fer-ho possible i mantenir viu un festival amb més de trenta anys de trajectòria.

Com és marca de la casa, el festival comptarà amb la clàssica Nit de Blues, les habituals Sessions Golfes i l’espai dedicat als més novells amb el JazzJove Non Stop. Les Jam Sessions es mantenen en la programació de club que inclou també activitats complementaries amb cinema, Stage de swing i exposicions amb voluntat d’oferir un certamen de qualitat obert a diverses estètiques i adreçat a tots els públics.

Artistes de l’escena del jazz negre nord-americà seran part important del cartell que enguany presenta Jazz Terrassa. Teodross Avery serà l’encarregat de l’obertura del programa internacional a la Nova Jazz Cava el divendres 9. El saxofonista i productor musical arriba directament de Nova York per oferir un concert exclusiu en formació de quartet. Acompanyat per Eric Reed (pn), Darryl Hall (cbx) i John Davis (bt). L’actuació comptarà amb la presència del trompetista Raynald Colom com a convidat especial. La visita d’Avery suposa el seu retorn a la cava terrassenca on un espigat jove californià va ser artista revelació coincidint amb la 14ena edició l’any 1995. Després de disset anys tindrem ocasió de retrobar-nos amb la força i agilitat del seu directe en el que suposa la recuperació d’un excel.lent jazzman per a l’escena i els aficionats.

www.teodrossavery.com

L’estrena a Terrassa com a líder del pianista i compositor Jason Moran es perfila sensacional. Una dècada al capdavant d’un trio sense fissures augura moments àlgids la nit del 14 de març al club del Ptge. Tete Montoliu. Amb la Big Bandwagon secundada per Tarus Mateen (cbx) i Nasheet Waits (bt), escoltarem temes recollits a “Ten” el darrer i més considerat enregistrament d’aquest prolífer artista resident a Brooklyn. Enguany tindrà l’oportunitat de mostrar les seves dots com a líder i una singular pianística al capdavant d’un dels trios més sòlids. Moran, amb un elevat nivell creatiu i un llenguatge jazzístic d’ampli espectre, s’ha convertit en referència pels melòmans àvids de noves sensacions.

www.jasonmoran.com

 

Ambrose Akinmusire, joveníssim trompetista californià (Oakland, 1982), encapçala el relleu generacional del jazz. El dijous 15 de març a la Nova Jazz Cava farà el primer concert a Espanya per presentar “When The Heart Emerges Glistening”, el seu debut pel segell Blue Note. Un treball que al 2011 li ha valgut els honors de la Jazz Journalist Association com “Trompetista de l’Any” i “Artista Revelació”. Akinmusire domina la tradició jazzística i la integra perfectament a la seva visió contemporània del llenguatge musical. El seu so s’ha descrit com versàtil i flexible; líric i salvatge en el toc, amb una estètica que apunta a ser personal com a intèrpret i compositor. La formació a quintet es completa amb un elenc formidable com Walter Smith III (sax), Sam Harris (pn), Harish Raghavan (cbx) i Justin Brown (bt).

www.ambroseakinmusire.com

www.myspace.com/ambroseakinmusire

Entrada publicada el gener 13th, 2012 Pots deixar un comentari, o publicar-la.

Deixa un comentari