EL FESTIVAL DE JAZZ TERRASSA AMPLIA ELS PROTAGONISTES DEL CARTELL 2012 I POSA JA LES ENTRADES A LA VENDA

El trombonista Luis Bonilla i el multiinstrumentista Jorge Pardo incorporacions destacades de la 31ena edició

Les noves de la propera edició del festival terrassenc es succeeixen amb la confirmació de les actuacions de dos bons exponents de l’escena del jazz internacional i nacional. Als artistes ja confirmats com Teodross Avery , Jason Moran, Ambrose Akinmusire, René Marie i Dan Tepfer, s’uneix el trombonista i compositor Luis Bonilla. El músic californià d’ascendència costa-riquenya serà a la Nova Jazz Cava el dissabte 24 de març per presentar el seu darrer projecte discogràfic “Twilight” (Planet Arts, 2010). Un àlbum qualificat de seductor i artística i emocionalment ben teixit. Bonilla descriu la seva música com “un reflex de la meva inclinació natural cap als ritmes llatins mesclats amb el blues, jazz lliure, funk i rock. Al utilitzar el jazz, amb els seus protocols d’improvisació com a base de la meva música, maximitza les oportunitats per a la creativitat i expressió tan individual com col.lectiva”. Bonilla, qui guanyava el 2010 el premi de la crítica Dowbeat com a “Trombonist rising star”, és un dels talents amb qui han comptat grans figures com McCoy Tyner, Astrud Gilberto, Lester Bowie, Toshiko Akiyoshi o Gerry Mulligan. Actualment és membre de les bandes del Jazz Vanguard, l’Afro-Latino del Lincon Center o la Brass Ecstasy de Dave Douglas amb qui participà l’any passat al Festival.

Enguany retorna a la Nova Jazz Cava com a líder al capdavant d’un quintet on militen noms propis de l’escena internacional. El pianista, compositor i productor nominat al Grammy, el també californià Bruce Barth,està arrelat a la tradició del jazz que ha mostrat com a sideman entre d’altres amb James Moody, Art Farmer, Freddie Hubbard o Tony Bennett; la seva faceta com a líder inclou més de deu gravacions, la darrera en directe a trio al club Standard a Nova York. El baixista Andy McKee és reconegut pel seu enfoc dinàmic i creatiu, trets que el destaquen a l’escenari mundial del jazz. A més de líder de banda, ha estat membre de la Mingus Big Band i la Mingus Dinasty, i ha format part de grups liderats per Elvin Jones, Michel Petrucciani, Chet Baker, Philly Joe Jones, Martial Solal o Daniel Humair. Des de Puerto Rico, el saxofonista Ivan Rentacomparteix frontline amb el “jefe”. Tito Puente i Eddie Palmieri han comptat amb el seu talent, com també ho han fet, Arturo O’Farill, Ray Barreto o Wynton Marsalis. Actualment treballa en el llançament del seu debut discogràfic com a líder.
El baterista de la formació John Riley és un històric del jazz: membre de les orquestres de Woody Herman i de la Jazz Vanguard, ha tocat amb una àmplia gama de músics de primera línia com Stan Getz, Milt Jackson, Miles Davis, Dizzy Gillespie, John Patitucci, Gary Peacock, John Scofield o Bob Mintzer, entre d’altres.

“Huellas” el nou projecte de Jorge Pardo en concert al Centre Cultural Unnim

A més dels concerts de club a la Nova Jazz Cava, l’edició 2012 portarà el millor jazz al Centre Cultural Unnim en dos vetllades especials. A l’actuació ja anunciada de la cantant René Marie (23/3), s’uneix l’avançament del nou projecte musical Jorge Pardo “Huellas” : una de les aventures més completes i representatives d’aquest prolífer i singular artista que completa, sí cap, el univers creatiu que fa dècades ofereix als incondicionals del jazz i el flamenco. Amb Jorge Pardo el saxo i la flauta queden vinculats a aquest gènere, mestria que ha mostrat al costat dels grans com Camarón i Paco de Lucía. La seva habilitat per fusionar diversos estils musicals l’han dut als escenaris més importants amb més de 150 concerts anuals, una dilatada trajectòria que iniciava de ben jove amb músics com Diego Carrasco, Jean Luc Vallet, Peer Wyboris, Ricard Miralles o la banda Dolores. Darrerament destaquen les gravacions amb D’3, la seva col.lecció de “Vientos Flamencos”, el trio amb Carles Benavent i Tino di Geraldo o “Touchstone” amb Chick Corea. Ara amb “Huellas” s’obre una retrospectiva contemporània i madura. Varietat cromàtica i molta música la que oferirà el flautista i saxofonista madrileny a Terrassa el divendres 16 de març, gràcies a una formació amb secció de vent, marimba, contrabaix i percussió. La guitarra espanyola pren protagonisme en la figura de Josemi Carmona, un il•lustre representant d’aquest bell instrument. El repertori origianl de “Huellas” veurà la llum en doble àlbum aquest mes de febrer i arribarà als escenaris a partir del mes de març. Tota una ocasió!

Venda anticipada per a tots els concerts: www.unnimentrades.cat

 

Entrada publicada el febrer 10th, 2012 Pots deixar un comentari, o publicar-la.

Deixa un comentari