El Festival Jazz Terrassa fa 31 edicions com aparador de l’escena jazzística més actual

El dimarts 21/2 al migdia, en el centre neuràlgic del certamen egarenc, la Nova Jazz Cava, es va presentar presentat el Festival de Jazz Terrassa 2012 que tindrà lloc del 8 al 25 de març a diferents espais, per on hi desfilaran gairebé dos-cents artistes al llarg de tres intenses setmanes. Prop d’una trentena de concerts programats per mantenir l’esperit de festival de club en les propostes a la Nova Jazz Cava i les incorporacions enguany de nous espais com la recuperació del Centre Cultural Unnim, escenari de dos dels concerts importants del cartell, i el Teatre-Auditori de Sant Cugat amb la programació d’un cicle de petit format amb propostes d’ampli espectre musical.
Tal com va emfatitzar l’Alcalde de Terrassa, Pere Navarro, “la cultura i la música són pilars indispensables per a la relació social i a Terrassa l’aposta pel jazz de qualitat és una realitat que cal preservar” i com a tal, a banda de comptar amb la Nova Jazz Cava com epicentre, enguany el festival tornarà a sortir al carrer amb vuit concerts de caràcter popular en les matinals de cap de setmana a les places Vella i Catalunya i la jornada de jazz en família al Parc de Vallparadís amb el Pícnic•Jazz, el diumenge 18 de març.

“Exigència per la qualitat amb un cartell imaginatiu i trencador que aposta pels valors contemporanis de l’escena internacional, en un esforç per descobrir el relleu generacional del jazz ”, segons paraules de la coordinadora del Festival Susanna Carmona, conformen l’aposta de la present edició. El Jazz afroamericà d’última generació amb artistes com Jason Moran, Ambrose Akinmusire i Jeremy Pelt, la presentació en primícia de Jorge Pardo “Huellas”, i una especial atenció per l’escena catalana, han estat alguns dels noms propis que van sonar a la presentació de la 31ena edició. Una presentació que va comptar amb la participació dels principals protagonistes catalans del programa i dels que es va conèixer en primera persona el contingut dels projectes que presenten enguany a Terrassa.

Dos aniversaris importants es commemoren en el marc del Festival. El pianista Pere Ferré serà guardonat amb el reconeixement Jazzterrassman 2012, coincidint amb el 10è aniversari del guardó. Ferré va mostrar emocionat el seu agraïment pel reconeixement atorgat pels que considera “els amics de Terrassa” i on tantes hores dedicades al jazz ha viscut. El JazzJove Non Stop en l’aposta del Festival pels joves valors, també celebra el seu desè aniversari. Una data i oportunitat celebrada pels músics més novells que també mostraven la satisfacció de participar d’un event internacional com el de Jazz Terrassa.

Més informació: http://www.jazzterrassa.org/jazzterrassa/festivals/fjt2012/

Tags: , ,

Entrada publicada el febrer 22nd, 2012 Pots deixar un comentari, o publicar-la.

Deixa un comentari